Om meg

Jeg ble født i byen mellom de syv fjell, Bergen, men ble bortadoptert fem uker gammel til fantastiske foreldre. I fullstendig villrede, uten identitet, skjenet jeg gjennom ungdommen i bygdebyen Odda med gutter, rock&roll. Som syvåring proklamerte jeg; «Jeg vil reise på hytten og leve livet». En livsnyter var født. Da jeg var 16 fikk jeg min første motorsykkel, en Honda 100, metallik blå, som sto til øynene mine. Jeg var et blidt, snilt men svært aktivt barn og da jeg entret tenårene ble alt skrudd opp til hastighet; TURBO.

    

Jeg ble tidlig gift og tidlig skilt. Fikk ny kjæreste og LYMFEKREFT. Som alenemor med tre små barn har du få andre valg enn å overleve! Jeg har siden sykdommen levd litt som om “hver dag var min siste”. Jeg tar imot det livet byr på,  alt fra kjærlighet til møte med nye steder og kulturer. Jeg er rotløs og rastløs. Jeg har hatt en forestilling om at “jeg roer meg vel etter som årene går”. Men akk, der tok jeg feil. Turboknappen er ennå inne (tror den har hengt seg opp) og opplevelsene strømmer på.

Å få lov å møte så mange fantastiske mennesker, å få lov å være frisk, å få lov å sette farge på tilværelse og å få lov å kose meg med alle nytelser – er et PRIVILEGIUM folkens!

Jeg har de siste årene oppholdt meg i lange perioder i Øst Afrika. Jeg har fartet rundt alene, blond og blåøyd og har hatt opplevelser de fleste bare kan drømme om. Mitt lille stråhus på Zanzibar er min base.Underveis har jeg bodd i jordhytter, i slummen, på kjipe gjestehus og utendørs. Hos fattige og rike. Her hjemme har jeg bodd i bobil, på hybelhus og nå i kollektiv, med tre andre voksne kvinner.

Da jeg satt hos teppehandleren fra Kashmir og drakk te og flørtet, ble det ene teppet etter det andre rullet ut foran mine sandalkledde føtter. Jeg ristet på hodet og sa; “Jeg har dessverre ikke penger til disse vakre teppene. Jeg er mer av den fattige sorten”. Teppehandleren ble plutselig alvorlig. Han så på meg med sine store, brune øyne; “Du er det rikeste menneske som har vært i denne butikken på lang tid. Du koser deg, du smiler og ler og har det gøy. Det er det sjelden mine kunder har”.