Jeg er kanskje litt subjektiv når det gjelder Airbnb, fordi jeg selv er Airbnb vert, men jeg opplever ofte at både venner og andre nordmenn spør hva Airbnb er og hva som er fordelene med å bruke Airbnb når de skal overnatte på reise.

Airbnb er en organisasjon hvor du kan leie ut stedet ditt til turister og andre som har behov for overnatting. Airbnb ble etablert i 2008 i California og finnes per i dag i 34 000 byer og i 191 land! Du kan sjekke ut systemet eller finne et passende overnattingssted HER!

Du kan velge mellom å leie et rom i en leilighet, du kan leie en hel leilighet (veldig vanlig), eller du kan leie et helt hus. Du kan også leie det litt mer spesielle som hus i trær, standhus, telt og slott. Valgene er uendelige.

Noen grunner til å bruke Airbnb er;

BILLIGERE ENN HOTELL

De fleste stedene er billigere enn hotell, eller i det minste; du får mye mer igjen for pengene enn å sove på et hotellrom. De aller fleste stedene har tilgang til kjøkken, slik at du kan, om du ønsker, lage din egen mat. Til og med i de tilfellene hvor du leier en hel leilighet vil det være billigere enn et hotellrom. Spesielt om dere er flere personer. Noen verter tar betalt ekstra per person, men det trenger ikke være store summen. Jeg tar 100 NOK ekstra for en person.

LEVE SOM EN LOKAL

Du opplever et hjem, ikke et pregløst hotellrom. Et hjem speiler både de som bor der og kulturen de kommer fra. På denne måten får du innsikt i lokale skikker og hvordan de lever.

Rommet jeg leier ut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Få er vant med så mye tre som jeg har. Tre på gulvet og et stort trebord blir ofte kommentert fra utenlandske turister

DU KOMMER I KONTAKT MED LOKALE (meet the locals)

I de tilfeller hvor du leier et rom i en leilighet er det mulig at verten bor på samme sted. Det betyr at du vil komme i kontakt med de lokale og vil, i de fleste tilfeller, kunne spørre om råd, enten det gjelder lokale varer, severdigheter eller annet. Der hvor du leier leilighet ,kan det være verten kun dukker opp første dag, men som oftest kan du få kontakt med vedkommende på telefon eller gjennom Airbnb.

eli-zanzibar-strand-ler-foto-b-moholdt

DET ER IKKE SOM ET HOTELL

Jeg hater (nesten) å ligge på hotell. Jeg liker å lage mat og jeg liker å gå på lokale butikker og markeder for å handle. Jeg synes nesten det er mer spennende å gå på lokale supermarkeder enn å gå på kjøpesentre og kjøpe klær og andre ting. Jeg liker også å ha litt plass. Et hotellrom, i for eksempel London, pleier å være veldig trangt. Gjennom Airbnb kan du få et rom hvor du har god plass, selv i hjerte av byen.

blogg-london-rom

Rom i London med særpreg

TING Å VÆRE OBS PÅ FØR DU BESTILLER

1. Det lønner seg å lese beskrivelsen av stedet godt før du bestiller. Ikke alle verter er like flinke å beskrive stedet sitt. Personlig har jeg opplevd at det faktisk var mye bedre i virkeligheten enn på bildene. Nå er ikke jeg så veldig erfaren med Airbnb når jeg reiser, men jeg vet at det kan være dårligere også.

2. Det lønner seg å lese ALLE tilbakemeldingene fra tidligere gjester. På den måten vil du få innsikt i om alt stemmer og om stedets kvalitet.

3. Ikke alle verter er hyggelige selvsagt. Min vert i Gdansk var ikke spesielt hyggelig, men det var derimot stedet og leiligheten. Veldig fin og nyoppusset leilighet. Det sto at det var plass til fire, men jeg var bare meg og det var i grunnen nok. Jeg opplever ofte at de tar med sovesofa (gjerne i stuen) som soveplass. Det er jo slett ikke så behagelig å ligge på og å drive å slå opp og ned på en sofa kan være mye styr. Så sjekk godt hvilke type soveplasser det er på stedet du skal leie.

Jeg er så heldig å få være vert i Airbnb systemet og jeg er veldig takknemlig for både den lille inntekten det gir meg og de fantastiske gjestene jeg får. Jeg skal fortelle mer om hvordan det er å være vert i et senere blogginnlegg. Kanskje du også har lyst å være vert, men ikke helt vet hvordan eller hva du kan forvente deg.

Har du noen erfaringer med Airbnb? Noen tips du vil dele med andre?

Du er velkommen til å gi en kommentar.

airbnb-sarah-adam-london

Fin kommentar på tavleveggen min er gull verdt

Jeg skal også skrive et blogginnlegg om hvordan det er å være vert i Aibnb systemet. Ha en fin dag alle og enhver!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.