Jeg er svært overrasket over alle de utrolig kule kafeène i Krakow. Hvor enn du går så dukker det opp kafeèr med ulike særpreg og veldig ofte kult innredet. Jeg tar meg i å tenke at vi her oppe på bjerget er litt “bønder”. Nå vet jeg jo at vi har kule konsepter i de større byene her i Norge, men dog…..

Kul bar

For meg, som stor Afrika fan, var denne veldig fristende. Her har de kaffe fra alle verdens land og stemningen kan vel ikke bli mer “afrikansk” enn på Pozegnanie z Afryka som ligger i en av sidegatene til Main Square.

En av mine favorittkafèer i selve bykjernen er Bistro Charlotte. Den ligger like i nærheten av Ambra Day Spa, et par minutters gange fra Main Square. Dette stedet kaller seg bistro, men føles mer som et konditori. Her lager de sitt eget brød, hvor de bruker helt spesielle teknikker som i fermentering. I kakene brukes surdeig hvor “gjæret” hentes fra skinnet på druer som dyrkes biodymisk. Her får du hele frokostmenyer inkludert et glass vin, om du ønsker. Ellers er det variert meny innenfor toasts, paier i alle varianter og alt innen bakervarer. Her kan du kikke i den spennende menyen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På Charlotte lager de hjemmelaget syltetøy og sjokoladepålegg ,både av hvit og sort sjokolade. Du kan også kjøpe med deg hjem et glass sjokolade til ca 100 lappen. Vi valgte å sitte i 1 etasje på langbord hvor vi koste oss med croissant toppet med hvit sjokolade og for å ta den helt ut; Hjemmelaget kakao i koppen! Mmmmmmmm 🙂

img_1429

Området rundt Dolnych Mlynow (gatenavn du kan oppgi til taxisjåføren), som tidligere var et fabrikkområdet, er nå omgjort til kafeer, barer og restauranter. Stedet ligger litt utenfor selve bykjernen, men med trikken (eller taxi) kommer du lett hit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her var valget nesten helt umulig. Alle stedene var så utrolig kule med mye industridesign og kult interiør. Valget falt på Miedzy Miastowa hvor vi spiste lunsj.

I dette området har de noe for enhver smak og det er umulig å spise seg gjennom alle kafeène. Her er bilder fra et knippe av stedene. Her kan du også finne en Vegan kafe som ligger i en tidligere tobakksfabrikk.

Ønsker du en pai, eller en kake med kaffe, er dette stedet – Bon Jour Cava

På disse kafeène var det de lokale som spiste. Stedet er såpass nytt at turistene nok ikke helt har oppdaget dette området enda. Vi turister (eller reisende) har en tendens til å gå på de samme stedene, men her har du en mulighet til å komme litt bort fra turistløypen og jeg er sikker på at du ikke kommer til å angre.

Neste blogginnlegg er derimot om severdigheter vi nordmenn liker å besøke. Krakow har mange av dem.

Reisen er gjort i samarbeid med Polska statens Turistbyrå

2 Responses

  1. Dit Peppern Gror

    Tusen takk for flott tilbakemelding! Vi utfyller hverandre ganske godt meg og Malivasverden, opptatt av litt ulike ting, men veldig samstemte om hva som er pent og ikke. Du kan #thetravelingblondies både på insta og Facebook, så kommer alt vi har gjort sammen frem 🙂 Takk igjen for kommentar og håper du henger med videre 🙂 Ha en fin dag.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.