Pilgrimsferden går videre på pilgrimsruta Sølvveien i Spania; fra Sevilla i sør til Leon i nord.

6. Nyt livet på Plaza Major i studentbyen Salamanca 

Skinnbuksen klistrer seg til lårene, håret er i MC modus (les flatt) og solen skinner fra skyfri himmel i det vi inntar den vakre World Heritage byen (enda en) Salamanca.

Salamanca katedral

Salamanca er en vakker by med et utall historiske katedraler

Guiden kan fortelle at Salamanca er en “ung” by i den forstand at det er et stort universitetsmiljø her. – Det er akkurat i denne byen vi snakker det opprinnelige, rene spanske språket. Nettopp derfor kommer et høyt antall studenter som vil lære spansk,hit til Salamanca, forteller hun.

Jeg som helst ønsker å sitte på en fortauskafe på Plaza Major, drar meg rundt fra monument til monument og kan ikke annet enn å bli imponert. Svært imponert.

7. Kjør hårnålsvinger i Jerte Valley

Eli på 2 hjul

Vi kjører langs en innsjø hvor vi kan dra godt på i de slake svingene. Sakte men sikkert nærmer fjellene seg. Fjellene som til nå har vært langt borte, står nå rett foran oss. Inn i hjelmen sniker det seg seg lukt av nyspredet møkk. Møkken brukes for å produsere de mange kirsebærene i dette området. Det sies at dalen er et syn når alle de to millionene kirsebærtrærne står i blomst. Muligens vakrere enn i vakre Hardanger hvor jeg trådde mine barnesko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikten når vi har svinget oss opp Jerte Valley er fantastisk

 

Vi svinger oss oppover dalen i skarpe hårnålsvinger som er en drøm å kjøre for oss motorsyklister. Helt på toppen gjør vi et stopp for riktig å nyte utsikten. Etter en kort stund ankommer andre MCere som er ute på tur. En lokal motorsykkelklubb, bestående av medlemmer i alderen 20 til 73, er ute og lufter syklene. Det blir et morsomt treff. Å kjøre MC er et internasjonalt “språk”, så selv med helt begrensede spanskkunnskaper så klarer vi å kommunisere litt. Gjengen inviterer på oss på et glass øl nede i dalen, men vi nordmenn vet å holde oss unna alkohol når vi kjører MC!

8. Besøk byen Zamora med hele 22 romanske kirker

Zamora er “hovedstaden” i  Castilla Leon regionen. Byen er sete for hele 22 romanske kirker (fra 1000 til 1200 tallet). Byen var et viktig krysningpunkt på reise fra Galicia og videre sørover i landet. De innførte “bompenger” ved passering av en av de mange broene, noe som resulterte i at byen fikk gode inntekter. Kun kirkene var bygget i stein, husene i sand. Det betydde at kirkene hadde en sentral rolle i byens forsvarsverk. Zamora hadde høyeste konsentrasjon av kirker i hele Spania på 1300 tallet.

MC kjører bro

Vi kjører over en av de mange romanske broene

Byen har enda et preg av kristendom hvor en kan se husskilt som ; “Dette er en bolig av Guds kjærlighet”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En nonne titter ut på verden

Byen har også en syndens gate med navn Calle los Herreros. Den inneholder over 100 barer og puber. Så det er god mulighet for å synde om noen ønsker.

9. Bli med til Leons gotiske katedral

I byen Leon, nordvest i Spania, kan du se den mektige katedralen León Cathedral som ble bygget på 1300 tallet på ruinene av romanske bad. Katedralen er høyst sannsynlig den vakreste gotiske bygningen i Spania. Bygningen har fått kallenavnet “The house of light” fordi katedralen inneholder 125 glassmalerier som gir et fantastisk lys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

10. Overnatt i et av de mange Parador hotellene

Parador er en eksklusive hotellkjede som har hotell over hele Spania. Hotellene er ofte bygget i historiske bygninger som fort, palasser, klostre og i borger. Det kan høres ut som om det er dyrt å bo på Parador hotellene, men saken er at mange er drevet av styresmaktene som holder prisene på et behagelig nivå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg overnattet i flere Parador hoteller på veien og alle var unike og med svært høy standard. Følelsen av luksus og historisk sus kommer farende straks en entrer inngangen.

Dette var del 2 av to blogginnlegg om Sølvveien. Turen er absolutt å anbefale. Du kommer litt bort fra de pressede turistområdene og du får sett vel så mange (om ikke fler) historiske monumenter og andre severdigheter som på mer populære reisemål. Om du ikke har 2 hjul, har du 2 ben du kan traske på. Vi så flere gående underveis. Ruten er lenger enn den tradisjonelle pilgrimsruten som går til Santiago de Compostela, men har du tid kan du legge avgårde. På 2 hjul er det også fint å ha litt tid som eksempelvis 10 dager. Da får du virkelig nyte både naturen, maten, vinen og det vakre landskapet og ikke minst får du truffet hyggelig mennesker som ikke er preget av masseturisme. God tur på hjul eller til bens! BUEN VIAJE! 

 

Vil du lese mer om Sølveien;

The Silver route 

Turen er gjennomført i samarbeid med;

Spanias turistkontor

og Grus Tour

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.