Det ser ut som om sommerens store vinner på feriefronten blir Kroatia. Jeg var så heldig å reise rundt på Istria, halvøya som ligger nord i landet, i fjor vår og en ting er sikkert; Kroatia overrasket! Her var det deilig mat, fantastisk god drikke, vennlige mennesker, flott natur og et hav av aktiviteter.

Reisebyrået Apollo må sette opp ekstrafly for å klare å dekke etterspørselen. “Etterspørselen rundt Kroatia har rett og slett nådd helt nye høyder. Vi har en økning i salget på over femti prosent sammenlignet med fjoråret. Det virker som om ”alle” skal til Kroatia”, sier Marcus Lundgren salgssjef i Apollo.

I de smale gatene i Rovinj

Etter at jeg var i Kroatia har mitt forhold til kvalitet på olivenolje endret seg. Jeg vet hva jeg skal se og smake etter når jeg jakter på en god olje. Jeg har fått helt ny innsikt og det er så gøy når jeg kan brilijere med min kunnskap når jeg smaker god olje.

Les min hyllest til olivenoljen 

 

Jeg har også fått innsikt i trøflenes rike. Jeg som aldri før har hverken sett eller smakt en trøffel har opplevd å gå rundt å gulpe på “skogen gull”. Trøfler er både ettertraktet og svært kostbare. Jeg synes jeg svettet trøfler og jeg kunne velge mellom et utall produkter som inneholdt trøfler.

En video når de høvler trøfler på maten min;

Les mer om min erfaring med trøfler

Når det gjelder mat så har Kroatia et fantastisk repertoar med ulike retter. Jeg opplevde både maten i “innlandet”, på halvøya Istria hvor vi fikk gode pølser, lokalprodusert ost og annen bondekost og å få servert den beste og ferskeste sjømat i en av de små, romantiske byene langs kysten.

Etter å ha vært i Adrenalinparken Glavani Park har jeg forstått at jeg klarer det meste og at jeg er enda modigere enn jeg trodde! Det var en helt vill (og ganske skremmende) opplevelse, men jeg kom meg gjennom det med alt i behold! Så om du trenger et adrenalinkick mens du er på ferie, så er dette stedet!

Mens seiling var May Liss sin greie

Les mer om mitt adrenalinkick her;

Mitt adrenalinkick

 

Hvorfor ikke overnatte på et fyrtårn? Stemningen på fyrtårnet hvor jeg sov var helt magisk med både soloppgang og solnedgang og delfiner som hoppet i bølgene. Du kan velge mellom en rekke ulike fyrtårn. Her finner du en link til de ulike tilbudene;

Lighthouses i Kroatia 

Les mer om Istria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porer Lighthouse

 

Jeg er så heldig at jeg igjen skal reise tilbake til Kroatia. Også denne gang skal jeg reise sammen med min kjære kollega May Liss Vanghol som har bloggen Malivas verden. Vi gleder oss noe så voldsomt til igjen å “innta” dette fantastiske landet! Så heng på og se hva som kommer ut av vårt neste opphold. Ha en forrykende GOD PÅSKE alle sammen!!

4 Responses

      • Kari

        Jeg skal ned siste uka i Juni. Har ikke noen planer ennå. Har vært i Porec og Zadar tidligere, men skal til Pula nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.