OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2015 har vært et fantastisk reiseår for meg. Det hele startet i februar da jeg deltok i VM i skreifiske i Svolvær, Lofoten for aller første gang. Det var også mitt første besøk i Nord Norge og hvilken opplevelse! Jeg falt fullstendig for de steile fjellene, de magiske lyset og de vennlige menneskene jeg møtte på min vei. Jeg skrev en sak for Widerø sitt magasin Perspektiv. Her kan du lese den saken som ble publisert i september i år;

Perspektiv september 2015

Deretter satte jeg kurs mot øyen hvor jeg heller aldri har vært før; Irland. Jeg elsket irene like mye som nordlendingene (beklager). I Dublin sov jeg i suite bestående av flere rom; stue med massasjestol, bar og egen spisestue, seng så stor som en normal hybel og boblebad. Jeg deltok på feiringen av Stankt Patricks Day. Meningen var at det skulle komme en magasinsak av den turen, men slik ble det nå ikke. Jeg håper at jeg skal få solgt saken da det i år er stort jubileum. Om ingen salg, så blogger jeg saken, så følg med.

 

Vel hjemme fra Dublin gikk turen, sammen med May Liss fra Malivas verden til Vest Sahara og den lille ørkenbyen Dakhla. Et helt fly full av journalister og bloggere ble flydd fra Paris til Sahara. Lite ante vi at luftrommet måtte klareres av jagerfly før vi fikk lande, men når det er sagt er dette en av de turene jeg vil huske så lenge jeg lever.

Du kan lese mer om turen til Dakhla her.

Så var turen kommet til Spania og byen sør i landet; Malaga. Også her reiste jeg sammen med May Liss. All den gode maten og all den gode vinen ligger som gode minner både i ganen og i sjelen! Vi hadde noen fantastiske dager i byen som virkelig overrasket meg.

 

Du kan lese flere blogginnlegg fra Malaga her.

Så var det avgårde til Italia og fjellandsbyen Castelveccio de Barbena som ligger flere hårnålsvinger opp fra den italienske rivieraen. Hvilken malerisk by som kunne by på lokale mattradisjoner og tradisjonell arkitektur og vakker natur.

 

Les mer om oppholdet i Castelveccio i Italia her.

Jeg dro fra Italia til Oslo, Gardermoen hvor jeg satt i noen timer for så å vende nesen sørover igjen til Kroatia. Jeg var så heldig å få være med May Liss som hadde vunnet en drømmeuke i Kroatia, nærmere bestemt Istria som ligger nord i landet. Dette vakre stedet gav oss alt hva vi måtte ønske. Vi sov på et fyrlykt, vi var i adrenalinpark, vi spiste og drakk så vi nesten veltet oss av stolene og vi fikk spise så mye trøfler at vi gulpet i flere dager. I tillegg fikk vi lære oss å skille god olivenolje fra dårlig olivenolje.

Du kan lese mer om turen i Kroatia her.

Så var sommeren her og jeg bestemte meg for å tilbringe den i mitt vakre hjemland Norge og brukte mange måneder på å reise rundt i Hardanger, det vakre stedet hvor jeg er oppvokst. Helt tilfeldig kom jeg over steder jeg aldri har oppdaget før. Huse Gjestegard var et av stedene

Du kan lese om det vakre stedet her.

I båt sammen med en venninne besøkte jeg også en perle jeg aldri før har vært i; Herand.

Du kan lese om Herand her.

Jeg er glad i en likør og besøket på gården til Nils i Ulvik; Hardanger saft og siderfabrikk blir en stor opptur. Hvilke smaker. Det smaker Hardanger en sommerdag og det smaker nyplukkede epler og eplekjekke Nils forteller gladelig historier om fulle koreanere.

 

Les om eplekjekke Nils og hans likør her. 

Som dere kanskje vet har jeg en forkjærligher for motorsykler, så da jeg ble invitert med på MC tur i Spania var jeg jublende glad. I tillegg til å kjøre MC drakk vi og spiste oss fra Sevilla i sør til Leon i nord. Blogginnleggene fra denne turen (to deler) postes senere.

 

Så var høsten for alvor kommet og jeg var invitert med på bloggtur med eventnavnet WurstAdventure hvor vi reiste på kryss og tvers gjennom Tyskland for å smake på den tradisjonelle tyske retten; PØLSER. Tilsammen var vi syv bloggere som reiste i 13 dager for å smake 60 ulike sorter pølser.

 

Les mer om WurstAdventure her. 

Etter saken i Perspektiv (VM i skreifiske) ble jeg igjen invitert til Lofoten for å delta på ulike aktiviteter. Denne gang endte jeg opp på Andøya i Vesterålen hvor jeg skulle delta på hvalsafari. Dessverre fant vi ingen hval. Jeg reiser derfor tilbake dit om et par uker fra nå. En av de første dagene følger et blogginnlegg fra Lofoten hvor jeg bor på Svinøya Rorbuer, spiser på Børsen Spiseri og deltar på ørnesafari, så følg med 🙂

 

SÅ ØNSKER JEG DERE ALLE ET RIKTIG GODT NYTT REISE ÅR. Håper dere henger med meg videre. Takk for følget så langt!

 

 

No Responses

 1. Elisabeth

  Det er helt utrolig hva du har opplevd av eventyr i løpet av et år!!! For et spennende år du har hatt!!! Veldig kjekt å få følge med på dine reiser i inn og utland i denne bloggen. Flotte bilder. Det kan friste enhver til å reise. Du er god reklame for stedene du har besøkt.

  Reply
 2. Dit Peppern Gror

  Å tusen takk Elisabeth! For en flott kommentar! jeg tar den med meg inn i 2016 og håper du henger med meg videre. Jeg har hatt et år som jeg nok sent vil glemme, med opplevelser som sto i kø og med minner jeg aldri vil glemme! Jeg er takknemlig for at jeg får lov til å være med på så mye og at jeg får dele det med andre gjennom mine blogginnlegg! Igjen; tusen takk <3

  Reply
 3. GlobetrotterElisa

  For et fantastisk år. Jeg kjenner jeg er bittelitt misunnelig på skreifiske og Lofotenbesøket ditt. Jeg MÅ komme meg opp til vår nordlige halvdel! Gleder meg til å følge deg på dine reiser i 2016 også!

  Reply
 4. Dit Peppern Gror

  Tusen takk for kommentar <3 Ja Lofoten bare MÅ du komme deg til. Jeg reiser til Vesterålen nå 13 januar for å delta på hvalsafari. Vesterålen er også spesiel og litt liksom som Lofoten for 10 år tilbake. Masse sandstrender og fjell som stikker opp av havet! MEN jeg ville faktisk reist på vinterstid! Magisk……

  Reply
 5. Maliva

  Godt Nytt År min reisevenninne! Skal si det har vært en fryd å reise sammen med deg i 2015…og hva venter oss i 2016 mon tro?
  Men etter de flotte bildene og reportasjene dine fra Nord-Norge, må jeg si vi bor i et eksotisk land jeg gjerne skulle ha utforsket mer. Så får vi nå se da…..hvor vi møtes neste gang. Kos deg akkurat der du sitter nå…..klem

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.