interiør

Så og si alt er biologisk på hotellet Flux Biohotel som ligger på det lille stedet Werratal, utenfor Hann Munden. Alle tekstiler, kosmetikk på rommene er økologiske. Maten som serveres er økologisk. Det meste av trevirke som er brukt er eik. Eieren Annett forteller at de gikk over til organisk drift for seks år tilbake. Hotellet har 40 rom.

– Vi er glad for dette valget og vil aldri gå tilbake til slik vi drev tidligere. Folk er opptatt av økologi og økologisk matvarer,. Det er klart at driften er dyrere, men så er også kvaliteten på alt vi har og serverer bedre, forteller Annett.

jente lager deig

Loti inviterer inn på kjøkkenet for å være med å lage Lammewurst. Deigen knaes godt før svinetarmen settes på maskinen som skal spy ut pølser i lange baner.

deig

Deretter stekes pølsene og serveres sammen med raita. Det smaker fortreffelig.

ferdig pølse

Interessert i å prøve. Her er oppskriften;

1.5 m grise tarm ( kjøpes hos slakteren)

2 fedd hvitløk

1/2 ts korianderfrø

1 ts svarte pepper

2-3 ts grovt havsalt

2 ss søt paprika ½ sitron slitasje

1 1/2 ts harissa

400 g kvernet kjøttdeig av lam

400 g kvernet kjøttdeig av svin

150 g knust is

1.Rengjør svinekjøttet under rennende kaldt vann i 20 minutter. I mellomtiden, skrell og press hvitløk. Stek Korianderfrøene kort tid stek i en panne uten fett. Ha Pepper, havsalt, korianderfrø i en morter til de er veldig fint knust. bland alle krydderne godt. Bland inn hakket hvitløk.

2. Bland kjøttdeigen godt i en food prosessor med knust is. Kjøttetdeigen skal stå tildekket i 30 minutter.

3. Ta tarmene ut av vannet. Fyll kjøttdeigen i en sprøytepose med en stor åpning eller i en miksmaster egnet for pølser. Deretter sprayes kjøttdeigen med jevnt trykk inn i tarmen i 8 like lange deler. Deretter klemmer du pølsene i enden. Kutt pølsene fra hverandre. Legg pølsene 10 minutter i isvann til nedkjøling før du steker dem. Serveres med raita.

Les mer om Flux Biohotel i Werratal 

Kampanjeturen er i samarbeid med;

German National tourism office

Nordic Travel Bloggers 

Deutsche Bahn

Best Western Hotels Germany 

Leave a Reply

Your email address will not be published.