KASSEL OG DET NYE GRIMMs WORLD 

Det store nye flaggskipet i byen Kassel er museet som har lite med pølser å gjøre, men mye med eventyr å gjøre. The Grimm World er helt nyåpnet og inneholder både brødrene Grimm sin samling av bokstaver og en avdeling relatert til deres eventyr. Brødrene Grimm oppholdt seg store deler av livet i Kassel. Vi går gjennom byen som har mange grøntområder og ender opp på Grimm museet. På baksiden av hovedinngangen er det utsikt over byen og en stor speilkube er plassert midt på plassen.

Kassel Grimm eventyr pølse_Fotor_Collage

Kassel er en UNESCO by med 197 000 innbyggere. Av disse er 24 000 studenter ved universitetet. Vi starter med et besøk på markedet som er lokalisert i en gammel stall fra 1591. Her finner vi den kjente Ahle würst hengende i bod etter bod. Ahle pølsen er laget av varmt kjøtt, til sammenligning med salami som er laget av kaldt kjøtt, forklarer en av de mange selgerne.

Kassel hall ute_Fotor_Collage

Guiden Lars kan fortelle at tidligere måtte pølsemakere vandre gjennom hele Tyskland for å lære seg kunsten å lage würst. Da var Kassel den beste regionen å lære å lage Ahle pølse i. Han forteller også at svært mange pølser i dag er tilsatt kjemikalier av ulike slag. – I Kassel er det kun 10 slaktere som gjør Ahle würst på gamlemåten, uten kjemikalier, forteller Lars.

Kassel ahle wurst

PÅ CURRYWURST MUSEET i BERLIN 

Etter besøket i Kassel går togturen videre til Berlin som møter oss med klar høstluft og kulde. Vi slår oss allikevel ned i høstsolen på Checkpoint Charlie, 100 meter fra Currywurst museet, som er et must om du er på et pølseeventyr.

Berlin chiller

Berlin museum colors

På currywurst museet finnes en stor interaktiv utstilling hvor du får utlevert hodetelefoner og kan gå rundt i ro og mak og studere alt fra pølsearkitektur til ulike typer krydder. Blir du sliten kan du slå deg ned i pølsesofaen.

Berlin curry museum _Fotor_Collage

En pølsesofa må til

  Mer chilling. Nå i en pølsesofa på museet 

BERLIN ON BIKE

Berlin on bike foto JH_Fotor

God og mett og med enda mer pølse i magen forlater vi museet og er klare for Berlin on Bike. Hele 3 timer varer turen. Heldigvis finnes det få ups and down i Berlin, så det er lett å sykle. Guiden sykler først. En veldig fin måte å oppleve Berlin på. Men ville nok vært mer hyggelig om det ikke var så kaldt og at mørket falt på etter hvert som kvelden nærmet seg.

Vi har et stopp på en av de mange pølsebodene. Denne ligger under en motorveibro og er en av de mest populære i hele Berlin. – Her stikker folk innom på vei hjem fra jobb, forteller guiden. Køen er lang, men folk venter tålmodig på sin pølse. Denne boden eies og er blitt drevet i hele 85 år. Folk står rundt de små bordene og spiser, selv om det begynner å bli mørkt og kulden merkes på kroppen.

Berlin pølsebod

Etter et par timer på to hjul over broer, gjennom gatekryss, forbi parker og monumenter i Vest Berlin er det tid for å smake vegan pølse. Et svært godt alternativ til kjøttpølsene må sies.

Berlin on bike bilde_Fotor_Collage

Og snipp snapp snute så var pølseeventyret ute. Vi har smakt oss gjennom store deler av Tyskland og hele 28 ulike pølsesorter er blitt slukt, smattet og luktet på! Pølser til middag folkens?

Kampanjeturen er i samarbeid med;

German National tourism office

Nordic Travel Bloggers 

Deutsche Bahn

Best Western Hotels Germany 

Les mer om;

Berlin on Bike

Barthel Fleischerei und feine kost Kassel

Currywurstmuseet i Berlin

No Responses

 1. Anonymous

  Hei,
  kjenner du noen som importerer de fantastiske tyske pølsene til Norge? 🙂

  Reply
   • Anonymous

    Jeg bor i Haugesund og er i gang med å starte en Delikatesse butikk :-). Det hadde vært fint å få tak i gode tyske pølser gjennom en snill leverandør :-). Kunne du være så snill å undersøke det for meg? 🙂

   • Dit Peppern Gror

    Hei igjen. Jeg har prøvd å finne ut av eksportører av tyske pølser, men er ikke kommet så mye lenger. Nå har jeg tatt kontakt med det tyske turistbyåret som arrangerte vår Pølsetur, så kommer jeg tilbake igjen til deg. Håper du fremdeles er interessert 🙂 Ha en fin dag.

   • Anonymous

    Hei. 🙂 Takk for hjelpen. Jeg setter stor pris på det.
    Ha en fin dag du og! 🙂

   • Dit Peppern Gror

    Godmorgen.
    Da har jeg fått tilbakemelding. Gå inn på http://norwegen.ahk.de/no/ Der finner du den informasjonen du trenger for å importere tyske pølser iflg min kontakt. Da ønsker jeg deg lykke til. Er du startet opp allerede? Jeg er noen ganger i Haugesund fordi jeg er flyttet tilbake til Odda hvor jeg vokste opp. Det hadde vært gøy å besøkt butikken din 🙂 Ha en fin dag.

   • Anonymous

    Supert ! Tusen takk for tips ! 🙂 Jeg skal åpne i juni. Haraldsgata 80 er addressen. Du er hjertelig velkommen! 😉

   • Dit Peppern Gror

    Å så spennende! Jeg ønsker deg masse lykke til og jeg skal virkelig komme innom om jeg er i Haugesund og jeg skal gi mine venner i Haugesund tips om deg. Du skal vel kanskje ha en hjemmeside, så da kan du sende meg en link! 🙂

  • Anonymous

   Det høres bra ut. 🙂 Jeg skal gjøre det når alt er på plass. Lykke til til deg og. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.