Kinsarvik er en liten bygd i Hardanger. Sentralt i bygden er et hotell og en stor campingplass tilknyttet familieparken Mikkelparken. De fleste besøkende i Kinsarvik aner ikke at det, i gåavstand fra sentrum, finnes et gjestehus hvor både voksne og barn kan hygge seg maksimalt. Borte fra mas og kjas og kiosk og støy. Oppe i høyden med utsikt over fjell og fjord og hvor lam og hester beiter i irrgrønt gress og katten smyger seg stille forbi. Velkommen til romantiske Huse Gjestegard. I det historiske huset bor vertskapet Liv Jorunn Gausel og Leif Rune Krogh og deres to små barn. Den gamle slektsgården kan dateres så lang tilbake som til 1600 tallet. Liv Jorunn er opprinnelig fra Stavanger. – Jeg traff Leif Rune på Svalbard og det oppsto søt musikk. Nå har jeg bodd her i Kinsarvik i ti år, forteller hun og fortsetter;  “Overgangen fra byen til bygda var selvsagt merkbar, men jeg så stort potensiale i slektsgården hvor Leif Rune var vokst opp. Jeg har reist mye og var i grunnen klar for å slå meg til ro” Liv Jorunn og Leif Rune_Fotor Vi sitter i hagemøblementet som står helt på kanten av hagen med en utsikt mange kan misunne. Før Liv Jorunn kom til gårds ble stedet drevet med tradisjonelt jordbruk og sauehold, men Liv Jorunn ville noe annet. – Jeg fikk en visjon om å drive med noe mer enn med sau. Nå har vi drevet gjestegard i et par år. Men Liv Jorunn stopper ikke der. Hun forteller entusiastisk at hun ønsker å få til bakstedager i eldhuset og flere overnattingsplasser. – Da vi åpnet gjestegard for tre år siden hadde vi ikke barn og kunne bruke alle krefter på stedet. Siden den gang har vi fått to barn og har måttet slakke ned litt på farten. Jeg håper vi en dag kan leve 100 prosent av inntektene fra gjestegarden. Nå arbeider Leif Rune som flytekniker i Air Lift. Liv Jorunn har tatt et år på Kulturakademiet på Voss, hvor hun blant annet fikk mer kunnskap om lokale mattradisjoner i Hardanger. Hun er opprinnelig utdannet kokk og har arbeidet både på ærverdige Hote Ullensvang og Utne Hotel. Jeg har hørt gjetord om hennes kokekunst. – Å tusen takk sier hun blygt når jeg videreformidler hva jeg har hørt. Hun forteller at de tidligere hadde en del matservering. – Nå tilbyr vi matservering kun til grupper som eksempelvis Bondekvinnelaget og andre. Vi kan servere opp til 18 gjester på huset. Gjestene i hovedhuset får servert frokost i svært romantiske omgivelser. – Vi har gjester både fra Norge, Nederland, Tyskland, Italia, USA, England og Kina. I den gamle stuen er både vegger, gulv og en stor del av møblementet orginalt fra husets “fødsel”. – Jeg elsker gamle ting og kjøper en god del på auksjoner og loppemarkeder. Jeg liker å dekorere og detaljer er viktig. interiør Collage Både stuen og spisestuen oser historie. Her ligger gamle piper, en sølvkanne på brett, gamle koppesett og karafler. De hvite blondgardinene rammer inn den romantiske atmosfæren. Det er godt å være her på Huse Gjestegard. Huse gjesteg valmue benk_Fotor_Collage I tilknytning til Gjestegarden er også to utleiehytter i nær avstand til sentrum og Mikkelparken. Begge hyttene er restaurert fra gammelt av og har plass til ni personer. I tillegg er det en liten hagestue like ved hovedhuset hvor to personer kan innlosjeres.

Maritastova_Fotor

Maritastovo

Ønsker du mer informasjon, eller vil booke rom/hytte; Huse Gjestegard

No Responses

 1. Torild

  Heisann, så interessant blogg du har! Gøy å lese om matmarkedet i Malaga m.m., og ikke minst artig at du har vært på besøk på vakre Huse Gjestegard i Kinsarvik. Skulle du ta en tur til Hardanger en annen gang må du gjerne stikke innom oss på Hardanger Gjestegard.
  Vi skal snart en tur til Malaga, en fantastisk by med det innbydende, nye havneområdet med butikker, restauranter og museum m.m.m. Vi gleder oss.
  Hilsen Torild

  Reply
 2. Dit Peppern Gror

  Hei og tusen takk for fin kommmentar! Hardanger Gjestegard er der med kirken ikke sant? Eg er i Hardanger så og si heile tida, så eg stikker innom en dag det passer. Skal eg gi beskjed i forkant?
  Så hyggelig at du inviterer meg til gjestegarden! 🙂

  Reply
  • Torild

   Hei:-)
   Ikke ved kirken, nei. 11 km fra Utne mot Jondal.
   Lurt å ringe først, vi er ikke her hele tiden.

   Reply
 3. Dit Peppern Gror

  Reblogged this on ditpepperngror and commented:

  Skal du til Hardanger i år kan dette stedet være verdt et besøk. Fantastiske Huse Gjestegard ligger høyt over Kinsarvik og Mikkelparken #reblog #hardanger #kinsarvik #husegjestegard

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.