Fra utsiden er senteret imponerende. En kube med farget glass er iøynefallende og viser seg å være knyttet til senteret som er bygget delvis ned under bakken.

Senteret, som åpnet i mars i 2015, er tilknyttet Pompidu senteret i Paris som åpnet i 1977 og som innehar den største samling av moderne samtidskunst i Europa. Senteret i Malaga utveksler kunst med senteret i Paris. I tillegg til mesterstykker viser senteret installasjoner og arrangere workshops. Senteret satser mye på et yngre publikum og har spesielle omvisninger for familier med barn og ungdom.

Nedgangen til kunstens verden er imponerende.

Senteret har mesterstykker blant annet fra Picasso, som tråkket sine barnsben i Malaga og kunstneren Frida Kalo.

Den meksikanske kunstneren Frida Kalo var mest kjent for sine selvportretter

Den meksikanske kunstneren Frida Kalo var mest kjent for sine selvportretter

Det første som møter deg som besøkende er en videoinstallasjon hvor mennesker med ulik opprinnelse er satt sammen. Noen har munn fra afrikanere, øyne fra skandinavere og hår fra indere og lignende. Veldig virkningsfullt og tankevekkende.

Årets utstilling fokuserer på kroppen og i den forbindelse viser og museet et par videoinstallasjoner som viser situasjoner hvor kroppen blir misbrukt, eller brukt som et “verktøy”, blant annet i prostitusjon.

Det finnes kunst fra en rekke anerkjente kunstnere i museet. Picasso, Malagas store sønn, har flere bilder i utstillingen. Blant annet dette hvor han har malt en av sine kjærester;

For meg, som er oppvokst med en far som kunstner, var det med stor ærbødighet jeg fikk se kunst malt av Picasso. Jeg er vokst opp med bildene Guernica og Tre musikanter hengende på stueveggen, kopiert av min far som var en stor beundrer av den spanske maleren.

Guernica

Guernica

Tre musikanter

Tre musikanter

Jeg anbefaler alle med et snev av interesse for kunst å besøke senteret. Selv barn vil ha stor utbytte av den. Museumet har lagt opp en og en halv times tur som er pedagogisk tilrettelagt for å fange barn og unge sin interesse for kunst.

Etter å ha tibrakt et par timer i Pompidou senteret i Malaga kan du rusle tilbake til gamlebyen, via denne fantastiske promenaden;

promenaden

Malaga har selvsagt et eget Picasso museum som jeg også besøkte. I linken nedenfor vil du også finne informasjon om dette museet;

Museer i Malaga

I samarbeid med;

Spanias Turistkontor 

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.