Om du er så uheldig å bare ha et par timer i gamlebyen i Malaga, vil et besøk på baren El Pimpi være verdt hele turen. Den ligger vegg i vegg med Picassomuseet.

Inngangen like ved Picasso Museet er beskjeden

Inngangen like ved Picasso Museet er beskjeden

I døren på El Pimpi møter vi en kaskade av blomster, eller rettere sagt et stort blomsterkors. Spanjolene er god på å feire. Nå feirer de at våren er kommet.

Ute skinner solen, inne på El Pimpi er atmosfæren like varm som solen. De ansatte smiler og ser deg. Vi, meg og blogger May Liss fra Malivas verden ser månebedotne ut (bergensk uttrykk) og må forklare hvem vi er. I den anledning blir det satt både kaffe og søtvin på bordet. Vi fortsetter å gape og kameraene går nesten varm av alle motivene.

– El Pimpi har høyere besøkstall enn Katedralen i Malaga, forteller Sabri stolt. Han er ansatt på baren som ble etablert for 43 år tilbake.

Han forteller at dette er et historisk sted og at både lokale og tilreisende feirer merkedager her.

– Vi er spesielt kjent for Muskatelvinen vår her. Muskateldruen kommer opprinnelig fra Alexandria i Egypt og den kan både spises og drikkes.

Sabri finner frem hver sitt glass av den søte vinen. Jeg som tidligere har rynket på nesen sitter helt stille og nyter dråpene fra den litt kraftige vinen som i konsistens kan minne om portvin, men er lys brun på farge.

Sabri viser oss rundt og forteller ivrig om baren han er så stolt av. – Vi har to sjefer og de tar seg svært godt av oss ansatte. Til og med damen som vasker toalettene nevner han.

I starten var El Pimpi et sted hvor kunstnere og intellektuelle møttes. Veggene her har nok overhørt mang en heftig diskusjon. Mange berømtheter har besøkt stedet og noen har signert store tønner i baren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Picassos datter Paloma har signert en av tønnene

Selve navnet EL Pimpi er fra den tiden unge gutter sto havnelangs og ventet på turistbåter som skulle guides rundt i byen. Disse guttene ble kalt “The Pimpis”.

Det er også mulig å få seg et lett måltid mat med tradisjonel skinke og ost

Det er også mulig å få seg et lett måltid mat med tradisjonel skinke og ost

De ansatte er svært imøtekommende

De ansatte er svært imøtekommende

Det er mulig å få seg et måltid med tradisjonell skinke også. Prisene er sånn midt på treet, men jeg kunne gjerne betalt litt ekstra for denne atmosfæren. Terassen på utsiden er enorm. Den fikk vi dessverre ikke testet, men kommer jeg tilbake skal jeg definitivt innfinne meg der med et glass søtvin i glasset.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.