Det er tidlig morgen og mørkt. Bergensværet viser seg på sitt aller værste. Det regner på tvers. Jeg søker ly for å vente på min aller første GoMore tur.

Eli dugg

Det dugger over alt

GoMore er en samkjøringstjeneste. Du kan få skyss eller du kan tilby skyss, enten med en app eller på nett. Jeg har allerede bestilt skyss ved å bruke appen. Jeg betaler 20 kroner med Visa. Det hele går smertefritt og jeg mottar kvittering på email. Ready to GoMore.

gomore1

Sjåfør Kristian og jeg har avtalt å møtes hjemme hos ham. Kristian bor tilfeldigvis i mitt nabolag og i dag skal han kjøre sin sønn Fredrik (6) til skolen i Ytre Arna. Jeg skal være passasjer.

Vi møtes utenfor huset. Kristian åpner bildøren som en gentleman og jeg stiger inn.

– Du er min aller første GoMore passasjer i denne bilen, forteller Kristian som opprinnelig er dansk og har bodd i Norge i snart fire år. – Jeg meldte meg inn i GoMore i Danmark hvor denne formen for samkjøring er mye brukt, sier han mens vi starter turen med hans nye, brukte elbil. Fredrik sitter musestille i baksetet. Ute er det fremdeles mørkt.

Kristian og Fredrik

Sjåfør og den minste passasjeren

Turen til Ytre Arna blir både hyggelig og interessant. Kristian som er lege i Helse Bergen skal på jobb. Vi snakker om alt fra det dårlige været i Bergen til rusbehandling og ikke minst om hvordan elbiler fungerer. Turen tar ikke mer enn 25 minutt, men mye blir sagt på den tiden.

Jeg spør Kristian hva han tenker om sikkerhet ved å ta fremmede inn i bilen.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg tror det er større fare for å bli slått ned en lørdagskveld i byen, enn å benytte seg av GoMore. Han legger til; “Det er jo også slik at både jeg som sjåfør, og du som passasjer, blir ratet på GoMore sine sider”.

Kristian og el-bilen

Kristian og el-bilen

Jeg husker godt tilbake til min ungdom hvor jeg sto i veikanten og haiket. Kristian har også haiket i sin ungdom.

– Jeg var aldri redd for å bli utsatt for noe. Det farligste var dårlige sjåfører og høy fart.

Jeg tenker at slik er det nok med samkjøring også. En dårlig sjåfør må være det værste, i sær om en skal kjøre over en lang strekning. Kristian skal kjøre sin første langtur med elbil fra Hirtshals til Århus om et par dager. Turen er lagt ut på GoMore.

GoMore_BLUE_RGB

– Det er bare å hive seg med, sier han og jeg lar meg friste til å besøke en utflyttet venninne men det må bli neste tur.

Turen er over.Fredrik kommer seg til skolen. Før han går ut av bilen forteller han meg at i morgen skal det være karneval og han skal være vampyr. Jeg tenker at det hadde vært hyggelig med en liten vampyr i baksetet, men i dag må jeg ta til takke med et ekte barn.

Vi sier takk og farvel og jeg har gjennomført min første GoMore tur Jeg har lært at elbiler bruker mer strøm i regn og at samkjøring er alle tiders og anbefales på det varmeste. Jeg rater Kristian med maks; 5 stjerner og jeg får også maks rating som passasjer. Jeg er klar til mer GoMore.

Pluss; enkel bestilling, billig, sosialt, miljøvennlig, hyggelig, nytt bekjentskap og frister til gjentagelse.

Minus; på appen er det vanskelig å finne “tilfeldige” turer fra Bergen. Du må vite akkurat hvor du skal. På PC/Mac er ikke dette et problem.

https://gomore.no/

No Responses

  1. KristianAmlie

    Hei! Så kult at dere viser hvordan samkjøring virker! Samkjøring er stort i Bergen. Du finner 2512 brukere av en tilsvarende app som heter Carma Carpooling (gratis for Android og iOS) Det er mest trafikk fra sentrum til Sandsli og Flyplassen, men godt med tilbud ellers. Les gjerne mer om at Bergen Kommune oppfordrer til samkjøring her: https://www.bergen.kommune.no/aktuelt/tema/luftkvalitet/9165/article-123186
    Det finnes mer info om Carmasamkjøring på http://www.fb.com/carmabergen
    Ha en strålende helg.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.