Christine Frang reiser dit få andre reiser. Hennes siste reise gikk til Eritrea.

Til daglig arbeider Christine på reisebutikken Nomaden i Oslo. Hun har, på tross av sin unge alder (sikkert sånn ca 23 ;-), reist mye og ofte til steder svært få andre reiser. Jeg traff henne på Reiselivsmessen.

Blogg Chr Frang

– Jeg liker følelsen av å være langt hjemmefra og borte fra turiststrømmen, forteller Christine. – Jeg liker også å reise alene. Da kommer jeg alltid i kontakt med andre.

Hovedstaden i Eritrea er Asmara. I Asmare bor det tre millioner mennesker.

Blogg Asmara

– Jeg bodde i Asmara. Om du treffer på mennesker fra Vesten der, er de enten ansatt i FN eller i EU systemet. Det finnes også en del italienske lærere. Jeg følte meg helt trygg i hovedstaden. Det er fredelig og lite biler og svært få, eller ingen, turister.

Christine forteller at stadig flere eritreere reiser til Europa.

– Jeg var på en bar hvor det kun var en håndfull mennesker. Eieren fortalte meg at bare for et par år tilbake var baren helt full.

Italia anså Eritrea som sin koloni på slutten av 1800 tallet fremt til 1941.

– Det er svært mange arkitektoniske Art Deco bygninger, eller facistbygninger, etter Blogg art deco eritreaitalienerne. Disse er godt bevart og morsomme å besøke, forteller Christine.

Hun forteller at hun hadde problemer med å fåvisum.

– Jeg trodde ikke jeg fikk visum siden det gikk så lang tid fra jeg søkte og det nærmet seg avreisen. Det var derfor veldig overraskende at jeg fikk innvilget visumet, så jeg måtte kaste meg avgårde på et par dagers varsel.

Christine reiser alltid med lite bagasje.

– Jeg har som mål å få alt ned i en vanlig Fjellreven sekk. Jeg reiser alltid kun med håndbagasje og den er halvfull når jeg drar hjemmefra og full når jeg returnerer hjem.

Blogg silkelakenpose

Hun røper noen av triksene; “Jeg bruker kompresjonsposer og GoToob flasker som ikke lekker og er lette å rengjøre. En kjøkkenklask – propp i vasken slik at jeg kan vaske klær er lurt å ha med når en ikke har så mange skift. Ellers er silkelakenposen alltid i bagasjen.

Blogg gotoob

Christine har også være i Afghanistan og på spørsmål hvor hennes neste reise går svarer hun;

“Jeg skal flytte til Sicilia i Italia hvor jeg har leid meg en leilighet, men jeg har en drøm om å reise til Kongo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.