På Jaz Aquamarine hotell i Hurghada er det folk over alt. de ansatte bærer navneskilt som lyder Muhammed, Ali eller Khaled. De er mange, nesten like mange som gjester. Ved det overdådige frokostbordet, i den overdådige frokostsalen hører jeg russisk, tysk, dansk, og engelsk. De fleste gjestene ligger rundt et av de 20 badebassengene.

image

Jeg ligger ikke der. Jeg føler meg litt som en fisk på land. Jeg spreller ikke akkurat, men kaster mer etter pusten idet jeg ankommer den store resepsjonen. Det er lekkert innredet. Dritlekkert. Vi pressefolk sluses inn på et av siderommene og får påsatt et plastikkarmbånd, et slikt flere av oss har fått før. På festival. Båndet er rødt og skal indikere hviklen gruppe gjest du er. Jeg ser ingen andre gjester med rødt bånd. Jeg forstår sånn etter hvert at rødt bånd er stas. Veldig stas. Jeg får allikevel en følelelse av å være et nummer i rekken, og det stemmer vel. Et nummer av de 4000 gjestene som bor på et av de 1300 rommene på dette gedigne hotelkomplekset.

image

I resepsjonen virrer folk omkring i alt fra bikini til korte skjørt og mer eller mindre gjennomsiktige overdeler. Barn i alle fasonger og aldre løper omkring. Det er i det hele tatt et stort antall barnefamilier ved dette hotellet. En liten lyslugget gutt prøver å blåse ut et stearinlys som står i en av de mange glasslyktene som er plassert rundt. En annen lten jente er kledd i magedanskostyme.

image

Hun lager ringlelyder når hun beveger seg og når hun bøyer seg forover kommer hele up&go`en tilsyne. Noen bærer rundt på et sykt lite barn, mens andre hygger seg i en av de mange sofaene. Rundt står ansatte til gjestenes disposisjon. de smiler, bukker og er klar for det meste. Jeg går langst de mange svømmebassengene. Fra e strømmer høy musikk.

På bassengkanten står en flott ung skapning og vrir på den perfekte kroppen. Gjestene i vannet har andre fasonger og vrir seg på en litt annen måte. Det heter vanngymnastikk må vite. Jeg, og flere med meg, sliter med mageproblemer og er på vei til hotellets klinikk hvor jeg blir tatt i mot av hotellets lege. Han forklarer så mye at jeg til sluttt bare nikker og lar meg legge ned på en benk hvor han åpner en av mine skrale blodårer og fyller inn en hel flaske væske. Underveis tilsetter han flere sprøyter med gud vet hva. “En coctail”, sier han og blinker med uvanlig store øyne.

image

Det er den eneste coctailen jeg inntar på lang tid. Det passer sånn sett litt dårlig da det på dette enorme hotellet er all inclusive – også drikkevarer. Du kan tappe rødvin ut av kranen, sammen med øl eller seven up. Samma det. Foran meg I den digre spisesalen sitter en kvinne i full burka. Jeg har sluttet å undre meg på hvordan hun får i seg maten på tallerken foran seg, men den forsvinner på en merkelig måte. Bak meg sitter et barn med en laserpistol med lyd og rundt meg sitter nylig innfløyede engelskmenn. Enda er de hvite, om et par dager i solen er de mer rosa. Jeg tror ikke om jeg ville valgt et slikt hotell, sånn personlig mener jeg. Hadde jeg hatt tre små barn var saken en annen. Da kunne jeg sendt dem i en av de utallige klubbene eller skliene eller discoen eller hva det nå måptte være og lagt på bassengkanten i fred og ro og kost meg med min all inclusive drink, men slik er det nå engang ikke. For en enslig reisende som meg er dette overveldende.

Det kommer øl og rødvin ut av kranene, til middag og lunsj

Det kommer øl og rødvin ut av kranene, til middag og lunsj

På området er det fantastisk grønt. Palmer, fargerike blomster og pene, rene plener. På sengen ligger de vakreste kreasjoner laget av håndklærne, overstrødd med blomster. Det er umulig å bruke dem til å tørke seg med uten å få dårlig samvittighet.

image

I den store resepsjonen møter jeg danske Elena, hennes mann Jesper og deres to barn Hjalte (8) og Astrid (2,5) . De booket rom over internett og dro avsted på egen hånd.

– Oppholdet her har vært fantastisk. Spesielt vil jeg uttrykke min begeistring for de ansatte. De er så søte og barnevennlige. Elena skryter også av hotellets fasiliteter.

image

Det er så mange aktiviteter her at vi enda ikke har rukket over det hele. Vi har for ekstempel snorklet med hele familien. Vi har også vært på en tre timers båttur i en båt med glassbunn. Dette var stor suksess både for oss voksne og barna. Vi fikk se alle mulige slagt fiskesorter, blant annet barrakuda, forteller hun. Den lille familien hadde booket hotellet allerede i januar. Selve reisen betalte de 19 000 DKR for, mens lommepenger har blitt cirka 5000 DKR.

– Vi har ikke spart på så mye, men synes vi har kommet rimelig ut av det. Elena forteller at de reiser hjem med en god følelse. – Vi vil svært gjerne komme tilbake til dette hotellet. Og ungene har storkost seg like mye som oss voksne. Dette er absolutt å anbefale, sier hun før hun løper til bussen med alle pakkenellikene på vei hjem til høsten i Danmark.

Jeg selv takker for oppholdet på et gedigent hotellkompleks som på tross av størrelsen imponerte med sin personlige stil og fantastiske ansatte som husket ditt navn og gjorde alt for at du skulle trives.

image

Råd og tips fra Elena; Det blir billigere å bestille aktiviteter på hotellet, ikke gjennom reisebyrå Kjøp svømmeringer osv hjemme. Også slikkeri kan du kjøpe med deg. Ta en av taxiene som står utenfor porten på hotellet til det store kjøpesenteret Zentro for å kjøpe inn brus og vann osv. Det er dyrt på hotellet.

http://www.jaz.travel/destinations/egypt/hurghada-hotels/iberotel-aquamarine-resort.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published.