Det ble nok å gjøre også etter at TV serien var over. Dessverre så ble det bare 4 epiosoder, men seertallene har vært så gode at det er ganske sannsynlig med en sesong 2 av Dit pepper`n gror. Vi veier litt i forhold til hvor vi skal reise, men høyst sannsynlig blir det Afrika en sesong til. Afrika er enormt stort og vi kunne nok har reist rundt der i flere år. 54 land er ikke gjort i en håndvending. Det er mulig vi tar for oss vest Afrika, denne gang. Har du noe du tror vi kan bruke i så henseende hører vi gjerne fra deg. Aktuelle land er Senegal, Sierra Leone, Liberia, Mali….

africa ansikt

Vi har fått overveldende positive tilbakemeldinger på TV serien. Noen av dere har til og med sendt mail til TV2!!! strålende! det er viktig at dere sier i fra hva dere liker og ikke liker. De MÅ lytte til dere. Uten seere er vi ingenting verdt! helt sant!! 🙂

Jeg tenker at jeg nå igrunnen kan lene meg tilbake og leve på alle de flotte reaksjonene jeg har fått for resten av livet. Men hadde det bare vært så enkelt. Nei sakte men sikkert må en tilbake til realiteten og jobbe videre. Akkurat nå er jeg i gang med et oppdrag fra UNI Helse ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge. Jeg skal produsere tre små filmsnutter om undervisningsopplegget Psykologisk Førstehjelp. På manus, ide og på co-regi har jeg Yana Gorbalenya, en kreativ kvinne utdannet i Moskva med erfaring fra USA. Spennede samarbeid.

Bilde psykologisk førstehjelp, web liten

Skrinet skal kunne brukes både for foreldre og andre. Det går i korthet ut på å lære barn og unge å gjennkjenne gode (grønne) og vonde (røde) tanker og vite hvordan en går fra en rød til en grønn tanke. Det hele er utviklet av en psykolog, Solfrid Raknes som har mottatt en innovasjonspris på opplegget som er basert på kognitiv terapi. Et veldig spennende skrin!

I tillegg til de tre små snuttene skal jeg produsere en 15 minutters “undervisningsfilm” om hvordan bruke skrinet som inneholder en bok, en hjelpehånd og to små figurer.

En hjelpehånd

En hjelpehånd

Tilbake til TV serien;

Vi har hatt rundt 200 000 seere i gjennomsnitt per episode. Iflg TV2 er dette meget bra i denne slåtten, mellom kl. 19 og 20 på en søndag! I stor konkurranse med søndagsrevyen og VM studio, fikk serien flere og flere seere. Den mest sette episoden var episode 3. Den er også den beste, etter mitt syn.

Hele denne serien er basert på mine reiser gjennom alle disse årene. Jeg har slitt veldig med å selge inn stoff fra Afrika. Media vil ikke ha stoff derfra, så det er med stort hurra jeg takker TV2 for at de turte og satse på et fullstendig ukjent fjes. Og det virket! Fordi dere seere valgte Dit pepper`n gror, får vi nå en ny sesong, høyst sannsynlig! Takk igjen og ja… slik går no dagan…. Jeg føler meg priviligert som kan jobbe med spennende ting og prosjekter, spennende mennesker og jeg får stadig nye bekjentskaper! KJEKT! At jeg blir gjennkjent på gaten og butikken og hvor det måtte være er jo kjempegøy!! Spesielt barn er flinke til å ta kontakt, men voksne også. Det er så morsomt å få slik umiddelbar respons og folk er så søte. Endelig snakker folk til meg. Jeg elsker det. Så til alle dere der ute; jeg ønsker dere en RIKTIG GOD PÅSKE med kyllinger, høner, haner, snøklokker, påskeliljer, påskekryssord, påskegodt og påskekrim!! kos dere i høylandet og i lavlandet. Hvor enn dere er! 🙂

påske jpg

Til slutt en sak fra påskeHJEMMET hvor de har en fire siders sak om meg og mitt.

Hjemmet sak jpg

No Responses

 1. Oliver Paulsen

  Dit Pepperen gror.
  Takk Eli,ja nå ble vi glade. Gleder oss til å se deg når neste serie kommer.Ja Eli vi er så glad i deg alle vi som bor her i Sandefjord.Vi ønsker deg en riktig god Påske.Klemmer fra Lydia og Oliver Alf.

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Oliver og alle der i Sandefjord!!! 🙂
   Tusen tusen takk!! nå ble JEG glad for at DERE ble glade!! jeg håper og tror vi reiser på nye eventyr til høsten/vinteren igjen. Masse gode påskeklemmer til dere begge! 😉

   Reply
 2. misstonje

  Jeg elsker serien din og elsker Afrika. Ar selv vært i Kenya og er helt forelsket i landet og menneskene der. Håper på mer fra din kant.

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Miss Tonje!
   Tusen tusen takk!! Du har nok fått Afrika viruset, som meg… hehe! det er umulig å bli kvitt. Det blir nok mer, men prosessen frem tar tid, så heng med! Karibu sana 🙂 masse gode påskeklemmer til deg.

   Reply
 3. misstonje

  God påske til deg også. Ja, er nok blitt bitt av Afrika-viruset. Min bror giftet seg men ei kenyansk dame i fjor, hun bor der fremdeles, og han vurderer å flytte nedover. Nå har han bygd skole til ca 100 barn. Så det ligger vel i blodet. Og forresten, min datter er fortiden i Sør -Afrika på skole.

  Reply
 4. Maren Frøskeland

  Det hadde vært kjempespennende med en dokumentar fra Vest-Afrika, spesielt Liberia og Nigeria synes jeg er interessante land. Ønsker deg uansett lykke til 🙂

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Gåduhem! eg har ikke vært her på bloggen på lenge og jeg beklager så mye! det har bare blitt sånn, men nå er jeg her og jeg takker for tipset. Det ble ikke noe ny sesong dessverre. Vi hadde planer om akkurat Vest Afrika, men men…. sånn er det. God helg 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.