Så er jeg kommet til veis ende med “svangerskapet” som har vært i snart to år. TV serien “Dit pepper`n gror” blitt en realitet. Selve premieren er i morgen kl. 19.00 på TV2. Gitt om jeg grugleder meg?

Det har vært et stykke vei å gå fra jeg for cirka fem år tilbake første gang tok et intitiativ til å få laget en serie. Produsenten jeg den gang kontaktet gjorde et fremstøt mot NRK, men tilbakemeldingen var klar; Vi kan kjøpe tilsvarende fra utlandet for en mye billigere penge!! HVA? Det tror jeg faktisk ikke. Serien har noe unikt ved seg. En voksen kvinne på motorsykkel gjennom hele Øst Afrika må vel kalles litt unikt, må jeg tro. Men men, min tro på “sjebnen” er at; ok, da skulle det ikke bli slik. Og det skulle vise seg å bli riktig. Ideen ble lagt bort, mens jeg skjenet videre i Øst Afrika og fikk enda flere erfaringer, møter med mennesker og artige historier.

For to år tilbake var jeg på Vestlandstreffet i Florø, et bransjetreff for filmfolk fra Vestlandet. Jeg har selv jobbet BAK kamera i 16 år, både som regissør og produsent for det meste med oppdragsfilm for store organisasjoner. På treffet hadde jeg satt meg opp for å pitche (legge frem/selge) en ide om en TV serie om det moderne Afrika, men det skulle gå helt annerledes. Jeg hadde så stor hangover at jeg husker jeg tenkte; Det eneste jeg kan klare å selge her og nå er MEG selv. Og sånn ble det. TV2 ønsket å se hvordan jeg fungerte foran kamera, så med et bidra fra Vestnorsk Filmsenter og fra TV2 stakk jeg avgårde til Afrika for å produsere en pilot. Jeg hadde ingen fotograf men tok kontakt med en koreaner bosatt i Tanzania jeg en gang traff på flyet fra Tanzania til Uganda, som til vanlig lå og filmet løver for koreansk TV! Piloten ble filmet og jeg har selv klippet og regissert.

Nordisk Film meldte sin interesse for å produsere serien, men etter et år sluttet prosjektlederen jeg hadde kontakt med. Jeg trakk da prosjektet ut fra Nordisk film og var på leting etter ny samarbeidspartner. På Dokumentarkonventet på Solstrand Hotel ble jeg oppmerksom på Novemberfilm ved produsent Kjetil Johsen og regissør Atle Evang Reinton. Jeg formelig kastet meg over de da jeg forsto de hadde erfaring fra å jobbe i Afrika, noe som er et stort pluss i denne sammenheng. Jeg presenterte meg og de så på hverandre og lo; husker du ikke at du hilste på oss i baren i går kveld? (det var gratis drikke) Det kunne blitt meget pinlig, men disse gutta bare lo. Der og da var samarbeidet et faktum.

Det har vært en ære å jobbe med disse gutta! Ikke bare gutta, men også med Erlynne Kardany som har klippet serien. En aldeles vakker og dyktig jente som også var med på deler av turen som tok 10 uker ink tre ukers ferie (noe som var den mest stressende delen av hele reisen, spør du meg). Våre fotografer var også svært flinke og behagelige å være med. Ulike personligheter, men veldig proffe. Snorre Brenne som også har jobbet på 71 grader nord osv var den som var sammen med oss i hele fem uker! Espen Oscar var med oss på deler av Zanzibar og i masailand hvor hans vinnende vesen og gode fysikk ble brukbare egenskaper å ha.

Opptaksreisen var som et stor EVENTYR! Vi reiste avgåde mer eller mindre på måfå. Vi hadde noen ideer om hva vi ville ha med, men ting ble til mens vi reiste. Et eksempel er da vi var på Addis på bar og jeg gjorde noen stammedansemoves. En mann kom bort  og sa; “jeg ser du kan danse etiopisk dans, jeg skal gifte meg i morgen og dere er invitert!” Fantastisk! dette er Afrika; gjestfritt og åpenhjertig til de grader.

Nå da jeg nærmer meg premiere har jeg hatt en del kontakt med ulike medier, både aviser, ukeblader, radio og TV. Det som er gjennomgående er fokuset på frieriet. Her følger noen av sakene;

http://www.magasinetreiselyst.no/article/1866

http://www.bike.no/nyheter/bli-med-dit-peppern-gror

http://www.ba.no/puls/article6502598.ece

http://www.h-avis.no/nyheter/drar-dit-pepper-n-gror-1.7747454

http://www.bt.no/bergenpuls/Ukjent-odding-far-serie-pa-TV-2-2827450.html#.UPbjle1-0Xs.facebook

Så kom promoen og jeg må si at jeg likte den. Ikke så mye fokus på frieriet, men på hele reisen. Jeg har noen ganger tenkt at selve reisen i seg selv er en bragd nok, men sånn er underholdningslivet; kjærlighet gjør seg i alle kanaler og sammenhenger.

Da sitter jeg spent og venter på hva som nå skal skje. Jeg gleder meg til fest i morgen sammen med nære og fjerne venner, kollegaer, tv crewet og andre godtfolk! Jeg håper du benker deg foran TVen og får en morsom time med meg som underholdning. KOS DOKKER!

No Responses

 1. Lammelåret

  Jeg har sett på!
  Jeg koste meg, men ble litt forstyrret av fortellerstemmen som jeg forbinder med Dyrepasserne fra Dyreparken, litt morsomt..

  Jeg synes du gjør en god jobb, det er fint å følge deg! Og det er bra at frieriet er en av mange deler.

  En reise som din belyser ting som ellers er godt skjult, så takk for at du ikke ga deg, men fortsatte å jobbe for det du trodde (og tror) på!

  Reply
 2. Marita Pedersen

  Hei! jeg reiser til Zanzibar nå om to dager. Er ikke særlig til reisetips å finne ute på nettet, og det hadde vært super å høre fra deg hva vi burde få med oss på denne turen? Ser så utrolig vakkert ut, og har ikke lyst til å gå glipp av noe! Marita

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Uff da… jeg har fått så mye post (ikke på blogg) at det har gått litt i surr for meg!!! beklager at jeg ikke fikk gitt deg noen reisetips! jeg regner med at du nå er i full gang på egen hånd!!! kos deg masse 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.