Jeg står på sportsbutikken i Norge. Ute hagler det. De fleste her inne kjøper ski og vinterutstyr, men jeg kjøper badedrakt. ”Badedrakt”, gjentar ekspeditrisen som tror hun har hørt feil. Ja badedrakt, bekrefter jeg.  Jeg skal nemlig til Spa land, eller det andre kaller Estland.

 

I den lille byen Tartu, ligger definitivt største spa`et jeg har vært på; VSpa. Det er en del av hotell Vspahotel og er et helt nyåpnet spahotell. Bor du på hotellet kan du rusle opp/ned, eller ta heisen og ligge i spa hele dagen lang. Jeg skal love deg at det er mye å velge i. Stort bassenganlegg hvor du kan svømme i motstrøm, medstrøm eller stå rett opp og ned å få massasje fra de harde strålene som kommer ovenfra uten forvarsel.

Du kan sette deg i svømmebassengbaren og bestille hva du måtte ønske, så kan du ”fyllesvømme” resten av dagen. Deretter kan du slange deg i en av de mange ”solsengene” med innlagt varme som står langs bassengkanten, eller du kan stikke beina opp i akvariet hvor de små fiskene ønsker å ha et måltid bestående av dine gamle hudceller. I det du stikker foten oppi føles det som om det går noen volt strøm gjennom deg. Litt sånn følelse av ubehagelig velvære, hva nå det er.

Du kan også gå i badstu selvsagt og du kan steame deg i fuktighet som ser helt lik ut som en dårlig dag i Bergen hvor tåken henger ned over alle de syv fjell. Er du avhengig av trening kan du trene på treningsstudio, eller du kan gjøre som oss; gå på spa behandling og bli knadd og gnidd på, enten det nå er på føttene, i ansiktet eller på hele kroppen.

Valgene er mange. I Krakow, Polen, valgte jeg sjokolademassasje, så nå går jeg for Cannabis massasje!  Den skjønne  massøsen Danita som har to års utdanning i hvordan hun skal gjøre dette her, masserer og masserer fra topp til tå. Det er lite som minner meg om den søte lukten som kiler i nesen når røyken fra cannabis strømmer ut av en eller fet rullings et eller annet eksotisk sted på jorden. Det som brukes her er oljen fra cannabisplanten. Det kan jo være greit å vite, så jeg ikke står i sikkerhetskontrollen på flyplassen og stinker cannabis. Jeg nyter behandlingen som varer sånn cirka en time. Danita kan fortelle meg at hun ønsker å utdanne seg videre. På den måten bekrefter også hun innstillingen til folk i den lille universitetsbyen; dess mer utdanning, dess bedre. Jeg kan i hvert fall anbefale et besøk både på Vhotell og VSpa. Du trenger ikke gå ut. Du får dekket alle dine behov (nesten) bare ved å være på hotellet og gå skytsel mellom sengen og bassenget. Jo jo, du kan selvsagt ta en tur i baren. Der kan alt skje…..

 

 

Turen er et samarbeid med Visit Estonia 

 

4 Responses

 1. Randi Miljeteig Bru

  Fantastisk Eli.
  Så kjekt å lese om turene dine:-)
  Jeg legger selv opp endel gruppeturer så dette gir meg inspirasjon.
  Du e god!!

  Reply
  • Eli

   SÅ hyggelig å få en slik positiv kommentar! Det gleder meg at du får noe ut av innleggene mine. At jeg gir inspirasjon er motivasjon for meg å fortsette 🙂 Tusen takk og ha en strålende dag og heng på videre 😉

   Reply
 2. Renates Reiser

  Cannabismassasje, faktisk! Det har jeg aldri hørt om. 😛 Disse spa-opplevelsene høres helt fantastiske ut. Skulle gjerne dratt et slik sted og bare blitt dullet med i et par dager. Tviler på at man kunne følt seg mer avslappet enn etter noe slik!

  Reply
  • Eli

   Ja her kan en virkelig pleie seg selv! Trenger ikke gjøre noe annet enn å gå fra hotell til spa og fra spa til hotell 🙂 Cannabismassasje var nytt for meg også….. morsomt navn og jeg er sikker på at cannabis oljen gjorde underverker 🙂
   Tusen takk for kommentar Renate.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.