– Ta av deg alle klærne og ta på deg dette, sier den vakre, unge massøsen på Ambra Day Spa.  Hun er klar til å bruke sine massasje kunnskaper på min noe bleike utgave av en kropp. Jeg får utlevert truse av den svært lille sorten, hårnett for å holde håret unna den fristende sjokoladen og diverse annet. Jeg legger meg på benken med hodet ned i hullet og ryggen opp, som fortalt. Så er vi igang. Damen starter med beina. Det tømmes en blanding av  varm sjokolade, melk og olje ut over foten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det brer seg en deilig, behagelig sjokoladeduft i rommet. I denne duften ligger jeg i tre kvarter og blir massert over det meste av kroppen. Foran og bak. Noen ganger hardt, noen ganger mykt og lett. Jeg nyter og nyter og innimellom føler jeg muskler (eller hva det nå er) som jeg ikke trodde jeg hadde.

Musikken over høytalerne er lav og behagelig og bare bygger opp under den deilige og rolige atmosfæren. Massøsen jobber og jobber og jeg tenker at det må da være slitsomt å ha en slik jobb, selv om hun står i duften av sjokolade. Men massøsen bare smiler. Etter behandlingen tilbyr hun noe å drikke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ligger her og slapper av og venter på tur til å entre dusjen for å få av meg brunfargen. Jeg får utdelt engangsslippers og badekåpe i papir. Det må varmt vann og rikelig med såpe for å fjerne oljen.  Vannet i dusjen er mer brunt enn blankt. Jeg føler stor velvære etter at jeg er ferdig og hva serveres det så? Jo sjokolade:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Engangssko og engangslaken full i sjokolade

Det sies at sjokoladespa gir myk hud, men det beste av alt må jo være at det gir kroppen endorfiner; kroppens egen lykkepille. Sjokolade inneholder kjemiske stoffer teobromin og koffein, som er sentralstimulerende midler. Kanskje det var nettopp dette som gjorde til at en av de ansatte sa; “I love your outspoken, open attitude”, når jeg snakket som værst etter behandlingen. Jeg føler meg ganske “høy”, men det gjør jeg jo ofte, så det er sagt. På fagspråket kalles det å være euforisk.

Her kan du lese hva Ambra Day Spa har å tilby; Ambra Day Spa PÅ NORSK! Daglig leder Katarzyna forteller at de har svært mange norske besøkende og at de nå er i ferd med å åpne nytt spa med enda flere tilbud og bedre plass. Bilder fra det nye spaet som åpner i november;

 

Som dere sikkert forstår anbefaler jeg dere alle et spa, enten du velger sjokolade eller olje eller hva det måtte være. Jeg har aldri vært et sånt Spamennesket (hva nå det er) men jeg må innrømme at jeg er “frelst” og håper ikke det er siste gangen jeg ligger på en spabenk!

 

I neste blogginnlegg kommer jeg med tips til cafeer og restauranter du kan besøke i Krakow. Jeg er sikker på at du kan besøke en ny cafe hver dag i et halvt år i denne byen! Så mange kule kafeer har jeg faktisk aldri sett i en by på denne størrelsen. Meg og min kollega May Liss fra bloggen Malivas verden oppdaget et helt nytt område, hvor det bugnet med kule steder, så heng på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Turen er i samarbeid med Polska statens Turistbyrå

 

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.