Er du en ihuga Spania fan, eller har du ofte tenkt på at du skulle vært i Spania? Ja da er du helt i tråd med de fleste. Som journalist og reiseblogger ble jeg invitert av Spanias turistkontor på en Spaniadag, i ærverdige Gamle Logen i Oslo.

De fleste nordmenn reiser til Solkysten, men Spania har så mye mer å by på. Fantastiske Barcelona kjenner mange av oss, men beveger du deg et par timer sørover kommer du til Penedes beliggende i Montserrat regionen som er et frodig område hvor det finnes hele 25 000 dekar med vingårder.

Vindruer

Disse vingårdene er ofte drevet av lokale familier som setter kvalitet og sitt renommè høyt. Mange av gårdene tar imot besøkende og du kan bivåne cavaproduksjonen, eller selv delta i innhøstingen.

foredrag

Mange av gårdene produserer biodynamisk/økologisk vin og noen tilbyr besøkende å lage sin egen cava. I tillegg har området mye mer enn vin å tilby. Du kan reise på et eventyr med kniv og gaffel og du kan besøke severdigheter i området, som eksempelvis det berømte klosteret Montserrat Monastery.

Selve Montserrat regionen er lite turistifisert. Her kan du finne lokale restauranter hvor menyen kun er på spansk og du må vifte med armene for å bestille en kylling, forteller Florian Porche, representanten fra Pimecava som er en av arrangørene som presenter sine tilbud på Spaniadagen. Han oppfordrer oss besøkende til å drikke litt cava daglig; “Da blir livet så mye lettere”.

Som de fleste av mine lesere vet så er Spania et oppkomme av god mat og drikke. På Spaniadagen var vi så heldige å få servert noe av det beste landet har å tilby.

 

IMG_9650

To av flere bloggere som deltok på Spaniadagen

 

Jeg håper jeg igjen får anledning til å besøke Spania og ønsker alle mine Spaniavenner og andre en riktig god vår. Heng med meg videre og se hva som skjer. iViva Espana.

Som noen av mine lesere nok har fått med seg så har jeg skrevet noen blogginnlegg fra min vin og gourmetreise i Malaga i 2015. Om du ikke fikk det med deg, kan du lese

Åtte ting å gjøre i Malaga 

Her kan du lese om den svært sjarmerende bodegaen og baren El Pimpi

Bli med inn på matmarkedet Atarazanas 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg har også nylig lagt ut to blogginnlegg fra min reise på motorsykkel fra Sevilla i sør til Leon i nord. Gikk du glipp av dem, sjekk her; Pilegrim på 2 hjul. 

 

Les mer :

Spain info  (Spanias turistkontor)

Spain info vinruter Penedès

Visit Penedès 

Enoturismepenedes 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.