Det var en gang. Slik begynner de fleste eventyr og slik begynner også dette pølseeventyret.

WurstAdventure_logobar_test3

Det var en gang en lyshåret, nordisk kvinne som av hele sitt hjerte ønsket å finne den beste pølsen i verden.

Hun la ut på en reise i pølselandet Tyskland hvor hun spiste seg gjennom flere byer og landsbyer. Hun spiste pølser i alle varianter, størrelser og farger: kokte, tørkede, røykte og grillede, tykke og tynne, røde, hvite, brune og sorte. Noen ganger ble hun mett og fornøyd, andre ganger gikk hun slukøret tilbake til Best Western hotellet, hvor hun ventet på at solen skulle komme opp og en ny pølsedag skulle fødes.Freiburg collage

Den nordiske kvinnen ønsket å besøke byen sør i Tyskland som kalles “Juvelen av den sorte skogen” – Freiburg. Det første som dukket opp på den store, åpne plassen “Münsterplatz” –  var den sjarmerende restauranten “Alte Wache”. Kvinnen var tørr i halsen etter en lang togtur på 1.klasse fra Frankfurt. På turen fikk hun servert intet annet enn sine små gummivenner innpakket i en pose hvor navnet Haribo sto i flammer. Den lille Best Western maskottbamsen “GuteBaer” snudde seg i avsky og så ut av vinduet da den lyshårede åpnet den lille posen og den ene etter den andre vinbamsen fant veien inn i den store kjeften til den nordiske kvinnen. Men nå skal det sies at kvinnen ble roligere i det blodsukkeret igjen fant sitt rette nivå.

IMG_8004

På “Alte Wache” fikk kvinnen smake vin med bobler som er laget på samme oppskrift som champagne, hvitvin uten bobler som smakte vanilje og eik og vin som var rød. Elvira, som skjenket godsakene, kunne fortelle at vinene kommer ekslusivt fra Baden, som er området Freiburg ligger i. På restauranten kan du bestille noe å spise, eller du kan ta med deg din egen mat og kose deg med stedets utmerkede viner. Alle de ansatte er kvinner. Det likte den lyshårede spesielt godt.

Freiburg vinsmak Alte Wache

Kvinnen ruslet tilbake til det biologiske hotellet Best Western Premier Hotel Victoria mens hun følte på den gode atmosfæren i sjarmerende Freiburg som er på størrelse med Bergen.

Neste dag opprant for den pølseinteresserte kvinnen. Den økologiske frokosten ble inntatt under store lysekroner i den lyse, fine spisesalen sammen med “Der gute Baer” som spiste økologisk pølse og drakk koffeinfri kaffe for ikke å få hjerterytmeforstyrrelser og mareritt.

Freiburg frokost

Deretter bar hennes føtter henne tilbake til den store markedsplassen hvor fargerike grønnsaker og andre godsaker dekket brostein og asfalt.

Freiburg grsaker _Fotor_Collage

Bak den store katedralen “Freiburg Minster” sto den blide pølseselgeren i sin røde vogn, klar med hele seks ulike pølsesorter den lyshårede skulle smake.

Freiburg blid pølsemann collage to

Hun smattet og tygget seg gjennom; Freiburg Weiswurst som er laget av kalvekjøtt, Landbratwurst, Freiburger Lange Rote som er lang og rød og er en blanding av svin og okse, Kalbsbratwurst, Currywurst som smaker sterk karri og Bockwurst som kan være både hvit, tykk og feit. Den lyshåredes favoritt var Weiswurst, selv om hun var meget skeptisk til den tykke, hvite pølsen i forkant, så gikk den ene biten ned etter den andre og full i pølser og ferdig med oppholdet i Freiburg, satt hun seg igjen på 1.klasse på DBbahn for å vende nesen mot neste pølseby; Hann Münden. Den lille byen viste seg å være en svært vakker by full av Ahle wurst og vakre bindingshus.

Her fikk den lyshårede smake håndlaget sjokolade fylt med blod! To continue……..

I et senere blogginnlegg kan du lese mer om det biologiske hotellet i Freiburg

Kampanjen er i samarbeid med:

German National Tourism office

Nordic Travel Bloggers

Deutche Bahn

Best Western Hotel Germany

No Responses

  • Dit Peppern Gror

   Så bra!! da har jeg oppnådd noe….. håper også andre føler litt at de er på pølsetur eller i hvert fall får litt innsyn i hva et pølseeventyr er… 😉 Takk for kommentar Henriette 🙂

   Reply
 1. Elisabeth

  Et morsomt pølse-eventyr ellers rettere sagt en sann pølse-historie… Får lyst til å reise til Tyskland og spise pølser!?

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Hehe! så bra!! Ja helt riktig; en sann pølsehistorie! 🙂 Det er bare å pakke snippsekken og dra avgårde…. snipp snapp snute….. 🙂 Tusen takk for kommentar 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.