Å leve og bo lokalt er en nøkkeltrend på tvers av aldersgrenser i 2015. Folk vil ha autentiske opplevelser og mange reiseoperatører tilbyr nå reisende turer bort fra de tradisjonelle turist attraksjonene. Om vi ikke skal drikke blod så skal i hvert fall det vi inntar være kortreist og laget på tradisjonelt vis som på grue eller over åpen ild. Vi kan gjerne sove i telt (ikke 2 mannstelt) og vi sier gjerne nei takk til luksus og velvære for å få en autentisk opplevelse. Trenden er at vi vil bli kjent med de lokale og se hvordan folk i andre kulturer lever og bor. Når turoperatører skriver; Kom og lev med maasaiene, så menes det nok mer som: kom og SE hvordan de lever. Skal du leve MED dem må du nok gjøre som meg; finne deg en maasaikjæreste, eller nær venn, som tar deg med hjem til familien hans, out in nowhere (ekstremutgaven).

Om du ikke får drikke blod får de kanskje SE at maasaiene gjør det

Om du ikke får drikke blod får de kanskje SE at maasaiene gjør det

Destinasjoner i Afrika lider på grunn av ebolautbruddet i Vest Afrika. Det er synd fordi svært mange turistnasjoner som Kenya og Tanzania ligger like langt fra det ebolarammede området som avstanden derfra til Norge. Noe å tenke på.

Storbyferie overtok lederplassen fremfor strandferie i 2014. Dette ser ut til å holde stand i år også, med badeferie hakk i hel.

Fra Dagbladet i dag ;

I år slår bestillingene til storbyer alle rekorder.

Paris, Barcelona og New York selger godt, og London øker med 146 prosent. Bangkok troner likevel øverst på lista. En økning på 89 prosent er nok til å sikre Thailands hovedstad førsteplassen blant storbyene, ifølge Nordens største reisebyrå, Ticket.

London download

Overraskende nok vil stadig flere til London

Paris

Det er ganske mange, ja hele 93 prosent av de reisende som oreinterer seg på internett før de velger reisemål. 50 prosent av all aktivitet på internett er på en eller annen måte relatert til reisevirksomhet og hele 44 prosent av oss deler våre reiseopplevelser på sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter.

Dette reisebildet postet jeg på Facebook for et år tilbake

Dette reisebildet postet jeg på Facebook for et år tilbake

Poshtel har jeg skrevet om tidligere. Poshpack defineres som backpack, men som mer posh, altså noe høyere standard. Poshpackere er folk som søker et mer unikt og autentisk miljø. Det er et sosialt konsept hvor du møter nye mennesker, får nye erfaringer og har historier å fortelle.

One80hostels, Berlin

One80hostels, Berlin

Airbnb er også blitt svært populært. Her kan du finne husverter med et ekstra rom å leie, du kan leie et helt hjem eller du kan sørge for å havne på et slott om du ønsker. Airbnb finnes i 190 land og i mer enn 34 000 byer. Så om du ikke finner noe som faller i smak er det mulig du er kresen, men også her finnes det folk som prøver å snuske, så bruk google før du bestiller slik at du ikke går i fella. Det finnes et utall artikler om dette.

airbnb-a8707ed9_original

Dette er bare noe av trendene. Vi ønsker oss ikke så mye late dager ved bassengkanten lenger, men å ha en aktiv ferie. Det være seg på 2 hjul, i klatreveggen, på yogakurs eller surfing. Du kan få det meste der ute enten sammen med andre eller på egen hånd.

Hva og hvor drømmer du om å feriere i 2015?

Les mer om Poshpack
http://ditpepperngror.com/2014/12/20/den-nye-reisetrenden-poshpack/

Aftenposten tester Airbnb

http://reise.aftenposten.no/reise/Slik-gikk-det-da-vi-testet-Airbnb-74557.html#.VTvSXGSqqko

Les hele saken om storbyferie på Dagbladet;

http://www.dagbladet.no/2013/03/29/tema/reise/storbyferie/reisetrender/aktueltnareise/26287615/

Leave a Reply

Your email address will not be published.