Blogg fanden rød

Stadig vekk ser jeg innlegg om å gi faen, om ikke å ta oss selv så alvorlig, om å løsne på snippen, om å ta livet litt mindre alvorlig og JA jeg er jo selvsagt enig i alle utsagnene, men er det så lett? Er det så lett å gi faen? Er ikke dette knyttet nær opptil ens personlighet. Om en aldri har gidd faen, kan en da klare å kaste alle prinsipper og innbakte rutiner og drite i det meste? Nei det tror jeg faktisk ikke. Å ikke klare å gi faen, blir da mer eller mindre et nederlag, som alle andre medieskapte “bilder” en ikke passer inn i.

Blogg fanden kvinne Det er slik at vi alle på en eller annen måte er relatert til andre mennesker. Vi bryr oss om hva de sier og mener. Slik er de fleste av oss oppdradd. Det skal litt til å bryte ut av et etablert mønster, selv hvor skadelig det er. Det vet vi. Det er ikke bare å si; Nå skal jeg drite i hva andre mener”. For at ikke bare vår verden, men også andres verden skal bestå, er det nødvendig med noen regler og rutiner og forestillinger om hva som er rett og galt.

Ved å ta utgangspunkt i meg selv, blir alt lettere. Jeg tenker og tror at jeg er født litt “vill” og da jeg var syv sa jeg til min mor; “Jeg reiser til Kinsarvik og lever livet”. Dette er jo litt av en ambisjon for en syv åring og sa vel ganske mye om min natur allerede fra barnsben av. Jeg hadde en mildt sagt vill tenåringstid hvor jeg var på rømmen titt og ofte og prøvde ut det meste av rusmidler. Takket være foreldre som alltid var tilstede landet jeg på beina.

Om ikke djevelen, så Eli med høygaffel et sted i Hardanger

Om ikke djevelen, så Eli med høygaffel et sted i Hardanger

Det jeg mener med dette; noen har større utferdstrange enn andre. Det er ikke alle som skal farte rundt i verden eller drite i alt eller gi faen. Det er ikke slik at om en liker seg hjemme, liker stabilitet og ro, så er en mislykket. Det er ikke slik at alle skal GI FAEN. Hvem skal da ivareta Norge og sørge for at alt går rundt?

Blogg arbeider crop

– Å bruke humor er som en støtdemper i livet, sa en humorprofessor som jeg intervjuet for mange år siden. Jeg har ofte tenkt på dette og prøvd å bruke det når det butter i livet. For livet butter, selv for dem som gir faen. Å klare å sette seg litt utenfor situasjonen og se det komiske kan ofte lette på det vanskelige.

I går var det en sånn dag hvor jeg aldri skulle stått opp av sengen. Det startet med en gedigen krangel, så fikk jeg beskjed om at vår fantastiske nabo gjennom en årrekke var død, så brant jeg meg sinnsykt på låret. Utpå kvelden ble dagen oppsummert sammen med min mor som lo så tårene trillet. Det har hun alltid gjort. Når alt går sånn til helvete ler hun. Kanskje det er det aller beste? Å le, selv om en burde gråte. Det slo meg at kanskje hun gråter mens hun ler.

Jeg ser ikke mye tøff og vill ut her, mer engstelig og sur vil jeg si :-)

Jeg ser ikke mye tøff og vill ut her, mer engstelig og sur vil jeg si 🙂

Noen ganger kan vi ikke gi faen. Vi bare MÅ forholde oss til The real life, vår egen personlighet, våre egne grenser, vår eget forgodtbefinnende eller også til andre rundt oss. Ha en riktig fin gi faen dag og husk å gi faen i det du selv synes du kan gi faen i!

Lykke til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.