For ni år tilbake sa Johanne Øktner (66) sa opp jobben og dro avsted til Egypt. Det har hun aldri angret på.

El Gouna Joh kaktus

JOhanne hadde en godt betalt jobb som dataingeniør i Oslo.

-Jeg bestemte meg for å ta tiden tilbake. Jeg jobbet mye og ønsket å gjøre noe annet med livet mitt før jeg ble pensjonist. Jeg dro avgårde til Egypt og i første omgang leide jeg meg en leilighet.

I 2006 flyttet hun inn i eget hus i El Gouna, byen som blir kalt “Egypts Venezia”. – Jeg solgte leiligheten min på Sankt Hanshaugen i Oslo og overtok et påbegynt hus. Nå har jeg god plass til å ha besøk av venner og familie fra Norge og andre steder. Jeg stortrives.

El Gouna Joh Hus

Johanne satte seg ikke ned for å være pensjonist.
– Jeg startet en interiørbutikk med hovedvekt på tekstiler. Jeg hadde oppdrag både her i El Gouna og i perioder bodde jeg i Kairo, men dessverre kom revolusjonen i 2011 og jeg måtte legge ned virksomheten, som så mange andre. I tillegg til tekstil arbeidet jeg også med turisme, men også turistene ble borte etter revolusjonen.

På vei inn i El Gouna blir jeg stoppet av vakter. De sjekker alle som passerer en av de to portene inn i byen.

– Det er svært trygt å bo her. El Gouna er nok det jeg kan kalle et ekslusivt sted. Prisnivået er høyere enn ellers i Egypt. Her bor det et stor antall utlendinger. Jeg har naboer fra England, Tyskland og resten av Europa, men også Egypts jetzettere slår seg ned her.

El Gouna Joh golf

El Gouna er også et surfeparadis

El Gouna er også et stort kitemiljø

El Gouna har hele 16 hotellkomplekser. Alle 5-stjerners. Nå bygges det et 6-stjerners hotell, forteller Johanne.- Det er et stort golfmiljø her i El Gouna. Også kiting er populært fordi vi har svært gunstige vindforhold. Dykking er også attraktivt.

Johanne har et rommelig hus med flere soverom, flerebalkonger, sitteplasser og takterasse.
– Jeg elsker å svømme og har min egen badebrygge hvor jeg prøver å få meg et bad daglig. Om jeg ikke svømmer tar jeg meg en dukkert i jacuzzien. Jeg må innrømme at jeg ikke kunne tenkt meg å bytte med en 2-roms i Norge.

Johanne har egen badebrygge

Johanne har egen badebrygge

En av de mange oppholdsstedene i huset

En av de mange oppholdsstedene i huset

El Gouna ligger ved Rødehavet og har et svært gunstig klima. I hagen vokser dadler og oliven.
– Her har vi en gjennomsnittstemperatur på 25 grader, men om sommeren kan det bli over 40. Da benytter jeg ofte anledningen til å ta en tur til Norge for å besøke barnebarna mine.

Johanne forteller at det å ha familien så langt borte er trist.

– At jeg ikke ser mine barnebarn så ofte er baksiden av medaljen. Jeg prøver derimot å holde kontakten over Skype og andre medier. Det hender de komme på besøk også. Men når jeg først er i Norge bor vi tettere og er sammen over tid, ofte flere uker.

Johanne opplever Egypt som et trygt land å bo i.

– Revolusjonen var en katastrofte med hensyn til turisme. Det er viktig at Egypt nå får turistnæringen på beina igjen og trygger folk som ønsker å reise hit. Dessverre har flere charterselskaper valgt å avlyse sine turer nå i vinter og jeg forstår ikke hvorfor.

El GOuna Joh besøk

Johanne har ofte besøk fra Norge

Når jeg vandrer rundt i El Gouna er det som å være et helt annet sted enn det jeg opplever utenfor bymurene.

– El Gouna satser på å bli en grønn by. I tillegg har vi førsteklasses sykehus, plastikkirurgi, amerikansk skole, universiteter, internasjonal skole og kokkeskole. Alle som eier eiendom her har et medlemskap som gir visse rettigheter og ulike rabatter.

– Som pensjonist vil en pensjon strekker mye lenger her enn i Norge. Det er billig å leve her, folk er svært gjestfrie, klima er nærmest perfekt og maten er god.

På spørsmål om Johanne har et råd til nordmenn som ønsker å dra hit sier hun; “Kom til Egypt og lev det gode liv. Det er plass til flere”.

Fakta El Gouna
23 000 innbyggere
16 hotell med 2707 gjesterom
Mer enn 400 restauranter og barer
Tre marinaer
18 hulls Championship golfbane, flere åpner i 2015
Landingsstripe
Premiert for miljøarbeid; UNESCO’s Global Forum on Human Settlements’ recognition som en grønn by. Er rangert som Egypts mest miljømessige feriedestinasjon
360 soldager i året
Situert 25 km fra Hurghada flyplass

9 Responses

 1. mette

  Egypt er vakkert på alle måter. Jeg var i Sharm første gang på begynnelsen av 80-tallet, og siste gang for fire år siden, og da sammen med familien. Vi har som mål å reise til Egypt en gang i året, men det har stoppet seg selv pga revolusjonen og mye uro. Vi savner Egypt, og vi gleder oss til en tilbakereise. Håper inderlig det stabiliserer seg snart, slik at turistene kan vende tilbake 🙂 Deilig innlegg, og super blogg! Hilsen mette.

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Tusen takk Mette. Så fint at du la igjen en kommentar 🙂 Jeg er helt enig med deg. Egypt har så utrolig mye å tilby, så det er så trist hvordan det utvikler seg. Jeg krysser fingrene for Egypt og at turistene vender tilbake. Jeg vender i hvert fall tilbake 🙂

   Reply
 2. Mona Gta Johansen

  Heisan. Jeg begynte å reise til Hurghada 2011 og forelsket meg totalt. Fikk ufør, nå i August og flytter nedover til mannen min. Har vært gift siden april 2012.

  Kunne ikke tenkt meg å bo bedre sted. Jeg har planer om å starte buisness med ferdige håndarbeider, sånn som hekling og sying.

  Har hørt at det ikke finnes en slik butikk i Hurghada.. Kanskje det hadde vært en ide for El Gouna?

  Hyggelig å lese om deg.. Jeg gleder meg hvertfall. Opplevde å miste eldste sønnen min i en bilulykke i fjor, og har 3 små barnebarn, men jeg kan reise hjem hver 3 mnd og ser ikke på det som noe problem overhode..

  Hvis jeg er i El Gouna så skal jeg se etter deg..

  Hilsen Mona Gamal Tawfik Abelatty Johansen

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Heisann og tusen takk for tilbakemelding.
   Det blir spenennde å flytte til Hurghada. Jeg bor ikke i EL Gouna, det er det JOhanne som blogginlegget handler om. Jeg var kun på reise dit og laget denne saken om henne. Jeg beklager så mye at du mistet din sønn, grusomt! godt du har tre barnebarn å trøste deg med 🙂 Lykke til i Hurghada MOna 🙂 Du må gjerne fortelle meg hvordan det går.

   Reply
  • Frøydis Asmouki Walstad

   Så trist å høre om din sønn, det må ha vært en stor påkjenning for deg . Ønsker deg lykke til her nede, håper jeg selv snart kan være i flokken som bor mer permanent. Nå blir det 2-4 gng per år. har leilighet i Kawser.

   Reply
 3. Frøydis Asmouki Walstad

  Flere skulle levd det gode liv i Egypt. Jeg har leilighet i Hurghada og trives veldig godt etter å ha vært reisende rundt om i landet de siste 12 år. Sett mye, opplevd mye, fått mange gode venner. landet er åpent, gjestfritt og vakkert. Og Rødehavets gleder er mange. Fra å ligge på stranda til båtturer med dykk og snorkling. Mat ombord, herlige mennesker og et hav fylt av fisk i alle farger og former. Et paradis for alle dykkere og oss som bare snorkler. Johanna er ei flott, tøff dame som passer helt inn her. Artig å lese om henne, kjenner henne såvidt og det var et meget hyggelig bekjentskap. Drømmen min er at også jeg kan bo her store deler av året, måneder i sleng og at det blir tror jeg nok. Dragningen mot dette flotte landet og menneskene her er for stor til å la være.Dessuten er her mange nordmenn som har hus og leiligheter så vi har jo et lite norsk nettverk også. Det er jo hyggelig å møtes iblant.

  Reply
 4. Stig Abrahamsen

  Hei!
  Kunne du sende meg ditt telefonnr/mobil i Egypt, slik at jeg får sendt deg en SMS.
  Stig

  Reply
 5. Inger Marie Buljo

  Hei, jeg skulle så gjerne fått epost-adressen til Johanne Øktner, jeg hadde den engang i tiden, men ser ut som hun har skiftet kanskje, for jeg får beskjed at det “failtured” når jeg sender mail til henne. Jeg blir veldig glad om du kan hjelpe meg med det, 1000 takk evt 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.