Jeg har i dag hatt et godt møte med et reisebyrå hvor vi diskuterte arrangement av en tur til Siwa ørkenen i Egypt. Jeg blir reiseleder og turen går trolig over åtte til 10 dager. Dato er ennå ikke fastsatt med aktuelt tidsrom er februar, mars og april.

Siwa er full av magi, i tillegg til en rekke arkeologiske funn, historie og en svært rik berberkultur. Siwa ørkenen ligger vest i Egypt og var lukket inntil for 30 år siden, noe som er svært kort tid tilbake sett i historisk perpektiv. Både Cleopatra og Alexander besøkte Siwa. Kjent er også Amon-oraklet i Siwa som velsignet Aleksander den store som gudesønn.

Siwa by med Shali fort

Siwa by med Shali fort

 

I Siwa ligger hundretusener oliventre og daddelpalmer. Varme og kalde kilder bobler vann fra langt der under og er forfriskende en varm sommerdag. Siwa er omringet av saltsjøer og sanddyner hvor det er mulig å overnatte under stjernene. I selve Siwa by ligger det organiske fortet Shali som ble bygget i det 13.århundre. Deler av fortet er enda i bruk. Bygningene er av stein blandet med leire og ligner i dag på en knust “pepperkakeby”. Å stå på toppen av Shali og se solen gå ned er et spektakulært syn.

 

ørken bål

ørken E i sand

ørken te Førstkommende søndag reiser jeg til Eypt for igjen å opphold meg deler av oppholdet i den magiske ørkenen, men først skal jeg på pressetur til Kairo, Luxor og Hurghada.

No Responses

 1. Oliver Paulsen

  Takk Eli for att du er den du er. Vi har tenkt mye på deg og dine reiser rundt om i verden.Så nå skal du til afrika som reise leder.Vi ønsker deg lykke til.Mange klemmer fra oss.Lydia og Oliver

  Reply
  • Dit Peppern Gror

   Det var da utrolig hyggelig melding. Jeg er nå i Siwa og har helt forelsket meg i ørkenlivet 🙂 Jeg sender dere mange varme klemmer herfra 🙂 Og takk igjen for vakre ord.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.